יום שני, 29 באוגוסט 2011

דברים על הדרך

לפני כחודש הגיע חבר שלנו לנסיעת עסקים (איזה כיף לגור בעמק הסיליקון, כך יש פה ושם ביקור מחברים לרגל עסקים!). 
הפעם, במקום לשבת איתו במסעדה נחמדה, לקחנו אותו לטיול של יום אחד. מכיוון שנסענו קצת יותר משעתיים והחבר ישב מקדימה עם המפרנס, אני קיבלתי שעתיים של שקט יחסי במושב האחורי. בין ריב אחד לשני של הילדים במושב האמצעי, היתה לי הזדמנות לחשוב קצת בשקט. 
להלן רשימת תובנות מהנסיעה הזו, דברים שכדאי שאני אזכור לאורך זמן -

- התאהבתי מחדש בפרפר נחמד ועוזי חיטמן
 פרפר נחמד מנגן על DVD נייד לילדים - הדרך היחידה לנסיעה ארוכה עם ילדים!

- כשמפרסמים ב iso, לפעמים כותבים posting for a friend כי מי רוצה לפרסם בקהילה הישראלית שהוא מבקש המלצה למשחה לטחורים? בוא נאמר שזה חבר שלי ששואל. כמו שבאים לפסיכולוג ואומרים "לחבר שלי יש בעיה"

- טוב לפעמים להתעקש לקחת מבקרים מישראל לטיול כי אז אנחנו יוצאים מהבית ומגלים דברים חדשים, גם ללא ״סיבה טובה״ של חופש מביה״ס. גם אם יש להם מחר ישיבה של 12 שעות, תתעקשו ותהיו הכי פולניים - "נו, עד שהגעת, לא תרצה לראות?"

- נחמד להזכר כמה יפה כאן וכמה שונה, בכל אופן אנחנו כבר לוקחים כמובן מאליו דברים שהם מאד יוצאי דופן למי שרק אתמול נחת מישראל. כמו למשל לנסוע שעתיים לנאפה, לקנות כריכים וסלטים מיוחדים ביקב, לשבת על מחצלת או על ספסל פיקניק שנמצא בחצר ולאכול תחת צל העצים, עם כוסית יין כמובן.

חצר היקב V. Sattui Winery

- לא נעים לדעת שברגעים אלו מתקיימת הפגנה של עשרות אלפים בתל אביב, של צעירים ממעמד הביניים בדיוק כמוני, שיצאו לרחוב ולא מוותרים בקלות הפעם, ואני יושבת במושב האחורי של רכב רחב ונוח, בדרכי לעמק נאפה כדי לטעום יינות ולהנות מהנוף.
 גם הקטנה טעמה יין ב Castello di Amorosa

- השידור הישיר של חדשות ערוץ 2, בטלפון הנייד לפחות, הוא הרבה יותר טוב מחדשות ערוץ 10. לתשומת ליבו של הקורא האקראי שיש לו קשרים במחלקת האינטרנט של ערוץ 10!

- לא לחשוש, לארוז את הילדים ולנסוע בסופ״ש מדי פעם למקומות שנמצאים ברדיוס של יותר משעת נסיעה. נכון ש״לא בא לי״ בסופ״ש לעבוד קשה מדי אבל בכל זאת, אנחנו חיים במקום יפה וכדאי להנות כל עוד אפשר וכל עוד אנחנו פה. שלא נתחרט אחר כך! 

וכעת - למשהו מתוק.

לפני כחודש נערכה בגן של הקטנה מכירת אוכל, כשכל ההכנסות עברו לאחת הגננות שבנה חלה בסרטן די נדיר ועלות הטיפול גבוהה מאד. לכבוד המכירה הכנתי את הפאי הבא והדבר השלילי היחד שיש לי לומר עליו זה שהמפרנס התבאס שהוא לא זכה לטעום ממנו.



פאי שוקולד אפוי
מתכון של אורן בקר, עם שינויים והתאמות שלי

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ(
לבסיס:
1 חבילה (200 גרם) חמאה קרה
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 כוס (85 גרם) אבקת שקדים טחונים
1 ביצה (55 גרם) גדולה טרופה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן בהיר
1/2 כפית (3 גרם) תמצית וניל

למלית שוקולד:
1.5כוס (300 מ"ל) שמנת מתוקה
3 חבילות (300 גרם) שוקולד מריר 54% מוצקי קקאו, קצוץ
3 חלמוני ביצה
3 כפות (30 גרם) חמאה רכה
1 כף אייריש קרים

אופן ההכנה :
  1. רפדו את תחתית התבנית בנייר אפיה (סמנו את עיגול התחתית על הנייר וגזרו), שמנו את התחתית ואת הצדדים כדי שתוכלו לנתק את התבנית ואת נייר האפיה בקלות מבלי לגרום נזק לתחתית
  2. הבסיסבאמצעות וו גיטרה מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר והשקדים. מוסיפים את הביצה ומאחדים יחד עד לקבלת קרם.
  3. מוסיפים את הקמח המנופה וחומרי הטעם ומערבבים היטב.  חשוב לעבד את הבצק מעט ככל האפשר. ככל שמעבדים אותו יותר, הוא יהיה קשה יותר ויאבד מפריכותו
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לעשר דקות.
  5. מוציאים את הבצק, מרדדים ומניחים בתוך התבנית (שימו לב שהדפנות בגובה אחיד!). מחוררים את בסיס הבצק באמצעות מזלג ומכניסים למקרר לשעה לפחות (יש לתת לקלתית לנוח היטב לפני האפייה על מנת שבזמן האפייה שולי הבצק יוותרו יפים ולא יאבדו מגובהם)
  6. לאחר כשעה, מניחים על הבצק נייר כסף ואופים את הקלתית אפייה מלאה בחום של 170 מעלות למשך כרבע שעה. מצננים היטב.
  7. מלית השוקולדמרתיחים את השמנת יחד עם האייריש קרים. כשהם מתחילים לרתוח (רואים בועות קטנות בצדדים), מורידים מהאש ומוזגים על פתיתי השוקולד. נותנים ולחומרים להכיר אחד את השני ורק אחרי דקה מערבבים היטב לקבלת קרם חלק. מוסיפים את החלמון והחמאה, ומערבבים עד לקבלת למרקם אחיד.
  8. יוצקים את מלית השוקולד מעל הקלתית האפויה ואופים למשך כ-25 דקות בחום של 160 מעלות.
מצננים היטב את העוגה במקרר או בפריזר.
לקישוט, ניתן לפזר קוקוס ובאמצע להניח דובדבן, או לפזר בקצוות סוכריות אדום-לבן, כל מה שעולה על רוחכם אבל אינו דומיננטי כדי שלא יהרוס את הרושם של הפאי.
ותאמינו לי, הוא עושה רושם. הוא נמכר עבור $15 תוך עשר דקות!
לסיום אשאיר אתכם עם משפט שהיה על שלט בדרך לנאפה, ואימצתי אותו בתור המוטו החדש שלי -

 Have a great day, it's up to you!


2 תגובות:

  1. חבל לי שבאותו סוף שבוע יצאנו לקממינג ולא זכינו לטעום מהפאי....

    השבמחק
  2. יש!! סוף סוף עלתה תגובה ללא בעיות!
    לא לדאוג - נרשמה הזמנה לפאי הזה לפעם הבאה שאנחנו נפגשות :))

    השבמחק