יום ראשון, 27 במרץ 2011

אזני המן המוצלחות ביותר שלי

עד השנה לא ממש אהבתי אזני המן. או שהן יבשות מדי, או קשות מדי, או שהמילוי הוא כ"כ סתמי שזה ממש לא שווה לבלוע את כדור הבצק הזה.
השנה, בגלל שאני לא בישראל, רציתי שהילדים (לפחות הבכור) יאכלו משהו ששיך לחג כ"כ ישראלי וכיפי. הכנתי כמה מתכונים שאני מכירה או שמצאתי ברשת אבל לא מצאתי את המתכון הנכון. כזה שטעים, עם מילוי נחמד ולא נתקע בשיניים.

עד ש...
אחרי חיפושים ארוכים ברשת, שילבתי מתכונים שונים ויצא לי משהו נפלא.
הבצק עצמו רך ומאד טעים בפני עצמו כי יש בו ריבה. כן, בבצק עצמו! זה מה שעושה את כל ההבדל, זו ממש עוגיה בפני עצמה.
המילוי הוא שילוב נפלא של צימוקים, קינמון, סוכר וברנדי.

אני שמחה לשתף אתכם (בעיקר אותך, דני) במתכון שכדאי שתזכרו לשנה הבאה. אפילו לא צריך לחכות, אפשר להכין את הבצק בצורת עוגיה עגולה והמילוי יכול להיות באמצע, כמו עוגית ריבה.

אזני המן במילוי צימוקים וברנדי

מלית צימוקים, קינמון וברנדי (של "פשוט מבשלת"):
 1  כוס צימוקים בהירים
1/2
 כוס מים
1/4
 כוס סוכר
1/3
 כפית קינמון
1
 כף ברנדי
(ניתן להוסיף גם אגוזים טחונים בינוני – לא גס ולא דק מדי כדי שירגישו אותם בתוך כמות קטנה באוזן המן)

עכשיו מה?
שמים את כל החומרים בסיר קטן ומערבבים. מביאים לרתיחה, ומבשלים עד שהמים נספגים בצימוקים, תוך כדי ערבוב מידי פעם. מעבירים לקערה וטוחנים בעזרת מוט ריסוק (או מרסקים במעבד מזון או בלנדר). זהו!!

 לבצק, לכ-20 אוזני המן:
 1/4 2  
כוסות (320 גרם) קמח רגיל
  200
גרם חמאה רכה
  100
גרם אבקת סוכר
 1
ביצה
 1
כף ריבה חלקה (אני השתמשתי בריבת תות)

עכשיו מה?
מחממים תנור לחום של 180 צלזיוס, 355 פרנהייט, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
1. מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל כדור בצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3.תשכחו מלרדד ולקרוץ עיגולים - חבל על העבודה והתסכול אם הבצק מתרכך יותר מדי. מגלגלים בידיים וקורצים ומשטחים עיגולים. שמים כפית של המילוי (אל תתפתו לשים יותר מדי כי אז האזניים יפתחו במהלך האפיה). סוגרים טוב-טוב את האזניים ומכניסים לתנור
4. אופים 20-15 דקות, עד שהבצק זהוב בקצוות, מצננים. 

האזניים הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור לכן אני ממליצה לחמם טיפה אם הם לא חמימות.

גיוונים: ממירים שתי כפות קמח בשתי כפות קקאו ומקבלים אוזניים שוקולדיות. או - מוסיפים לבצק חצי כפית קינמון או קליפה מגוררת דק מחצי תפוז.



אז פורים נפלא (לשבוע שעבר) ופסח נהדר (עוד שלושה)

תגובה 1:

  1. נראה נהדר ועושה רושם שטעים מאד. כל הכבוד על שמירת הצורה המשולשת! אצלי הן תמיד נפתחו והשטתחוכמו עוגייה רגילה.

    השבמחק