- "ההריון השני קצר יותר מהראשון" (לא חושבת ש- 43 שבועות זה קצר בכל מידה שהיא)
- "לידה שניה קלה יותר מהראשונה" (אה, תנו לי לחשוב על זה... לא!)
- "הילד יקשקש באנגלית עד דצמבר, אל תדאגי!" (עזבו, נושא כאוב מדי כרגע)
- "תגיעו לארה"ב ואחרי חודש וחצי כבר תוכלי למצוא עבודה נחמדה, אולי רק חצי משרה" (עברו שלושה חודשים והתהליך עוד נמשך ושוק העבודה מאד חלש לנשות ההי-טק כאן)
- "בטוח שבתי הספר היהודיים יקפצו על מישהי כמוך!" (בטח, ממש מחכים רק לי כדי להתחיל את שנת הלימודים. רק לי, ולא לעשרות ישראליות אחרות, הרי אני המורה היחידה שהגיעה הישר מישראל לסאניוויל)
- "את לא יודעת שבארה"ב העט נופלת לאמריקאים מהיד בשעה חמש? בעלך יבוא הביתה מוקדם יותר משהיה חוזר בישראל" (אולי. רק שפה כמעט ואין אמריקנים, יש המון קוריאנים, סינים והודים שעובדים יותר שעות משיש ביממה)
- "אוי, כמה שתהנו שם, החיים כ"כ רגועים!" (נכון, אבל מיד אחרי שנסיים עם הדאגות להסתגלות הבכור, ההוצאות העצומות של תחילת החיים פה, הסתגלות למקום עבודה חדש, חברים חדשים ועד ועוד ועוד)
לא, זה ממש לא הכל. בחברה פולנית כשלנו, אמירת משפטים כאלו היא ספורט לאומי יום-יומי. חלק ב' יבוא בהמשך.
אחרי שאתפוס את מי שאמר לי את המשפטים שציינתי היום.
ואחת קטנה לסיום - העוגיות הכי קינקיות שהכנתי עד היום (עוגיות שוקולד עם מרשמלו וכובעון נשיקת שוקולד)
מתכון של עמית דהאן עם שינויים שלי
כמות של 50-60 עוגיות
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה + 1 חלמון
1/4 2 (310 גרם) כוסות קמח
5 כפות גדושות אבקת קקאו (אני משתמשת בגיררדלי ומאד מרוצה)
3/4 כפית סודה לשתיה
קמצוץ מלח
100 גרם שוקולד צ'יפס קטנים של גיררדלי
לקישוט
שקית מרשמלוז קטנים, מומלץ לחצות כל אחד מהם
50 גרם שוקולד צ'יפס קטנים
הכנה
לערבל היטב את שני סוגי הסוכר והחמאה עד לקבלת קרם חלק ובהיר. להוסיף את הביצה והחלמון ולהמשיך לערבל עד להטמעה.
לנפות ביחד את הקמח, קקאו, הסודה לשתיה והמלח ולערבב היטב. להוסיף לאט לאט לקערת המערבל עד להטמעת התערובת לעיסה אחידה. להוסיף את השוקולד ולערבב, מומלץ בנקודה זו להשתמש בידיים כי העיסה נעשית מאד סמיכה ויהיה קשה להשתמש בכף עץ או כל דבר אחר שאתם מעדיפים.
לשים במקרר לחצי שעה עד שהתערובת נעשית נוחה לעבודה.
לחמם את התנור ל- 180 צלזיוס או 355 פרנהייט. תכינו שלוש תבניות לעוגיות או שתתכוננו להחלפת תבניות מהירה, תלוי אם אתם בישראל ויש לכם תבנית נורמלית או אם אתם פה ויש לכם תבנית שהיא משום מה בגודל של חצי מהתנור וגורמת לפי שתיים עבודה...
להוציא את העיסה מהמקרר וליצור כדורים. כאן נכנסת לפעולה אהבת השוקולד שלכם. אם אתם שוקוהוליסטים אמיתיים, צרו כדורים בגודל כדורי פינג פונג. אם אתם אנשים נורמלים, צרו כדור בגודל חרוז עץ גדול (רוב מי שאני יודעת שקורא את הבלוג שלי הם הורים לילדים קטנים אז בטוח תבינו למה הכוונה). הכדור לא ישתטח במהלך האפיה כמו עוגיות רגילות אלא רק ישקע קצת, לכן לא צריך לשמור על מרחק גדול בין כדור לכדור. תבינו אחרי שתוציאו את התבנית הראשונה מהתנור.
להכניס לתנור ל 10 דקות, עד שהן משנות קצת את הצבע ולא נדבקות לאצבע בנגיעה קלה. להוציא ומיד לנעוץ מרשמלו. יהיה נוח יותר אם תחוררו טיפה בקצה של הכפית ואז תנעצו את המרשמלו. אחרי כמה שניות תוכלו לראות איך תחתית המרשמלו שתקועה בתוך העוגיה כבר נמסה. שימו מעל "כובעון" של שוקולד צ'יפ ותחזירו לתנור לעוד שתי דקות. לא להתפתות ולהשאיר לעוד דקה או שתיים אחרת העוגיות יתייבשו ויתקשו.
להוציא, לצנן טוב-טוב ולחלק למנות קטנות כי אחרת יאכלו לכם את הכל ותראו אנשים קופצים מהקירות ברחבי הבית.
שוקוהוליסטים, כבר אמרתי?
בתאבון!!
כמות של 50-60 עוגיות
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה + 1 חלמון
1/4 2 (310 גרם) כוסות קמח
5 כפות גדושות אבקת קקאו (אני משתמשת בגיררדלי ומאד מרוצה)
3/4 כפית סודה לשתיה
קמצוץ מלח
100 גרם שוקולד צ'יפס קטנים של גיררדלי
לקישוט
שקית מרשמלוז קטנים, מומלץ לחצות כל אחד מהם
50 גרם שוקולד צ'יפס קטנים
הכנה
לערבל היטב את שני סוגי הסוכר והחמאה עד לקבלת קרם חלק ובהיר. להוסיף את הביצה והחלמון ולהמשיך לערבל עד להטמעה.
לנפות ביחד את הקמח, קקאו, הסודה לשתיה והמלח ולערבב היטב. להוסיף לאט לאט לקערת המערבל עד להטמעת התערובת לעיסה אחידה. להוסיף את השוקולד ולערבב, מומלץ בנקודה זו להשתמש בידיים כי העיסה נעשית מאד סמיכה ויהיה קשה להשתמש בכף עץ או כל דבר אחר שאתם מעדיפים.
לשים במקרר לחצי שעה עד שהתערובת נעשית נוחה לעבודה.
לחמם את התנור ל- 180 צלזיוס או 355 פרנהייט. תכינו שלוש תבניות לעוגיות או שתתכוננו להחלפת תבניות מהירה, תלוי אם אתם בישראל ויש לכם תבנית נורמלית או אם אתם פה ויש לכם תבנית שהיא משום מה בגודל של חצי מהתנור וגורמת לפי שתיים עבודה...
להוציא את העיסה מהמקרר וליצור כדורים. כאן נכנסת לפעולה אהבת השוקולד שלכם. אם אתם שוקוהוליסטים אמיתיים, צרו כדורים בגודל כדורי פינג פונג. אם אתם אנשים נורמלים, צרו כדור בגודל חרוז עץ גדול (רוב מי שאני יודעת שקורא את הבלוג שלי הם הורים לילדים קטנים אז בטוח תבינו למה הכוונה). הכדור לא ישתטח במהלך האפיה כמו עוגיות רגילות אלא רק ישקע קצת, לכן לא צריך לשמור על מרחק גדול בין כדור לכדור. תבינו אחרי שתוציאו את התבנית הראשונה מהתנור.
להכניס לתנור ל 10 דקות, עד שהן משנות קצת את הצבע ולא נדבקות לאצבע בנגיעה קלה. להוציא ומיד לנעוץ מרשמלו. יהיה נוח יותר אם תחוררו טיפה בקצה של הכפית ואז תנעצו את המרשמלו. אחרי כמה שניות תוכלו לראות איך תחתית המרשמלו שתקועה בתוך העוגיה כבר נמסה. שימו מעל "כובעון" של שוקולד צ'יפ ותחזירו לתנור לעוד שתי דקות. לא להתפתות ולהשאיר לעוד דקה או שתיים אחרת העוגיות יתייבשו ויתקשו.
להוציא, לצנן טוב-טוב ולחלק למנות קטנות כי אחרת יאכלו לכם את הכל ותראו אנשים קופצים מהקירות ברחבי הבית.
שוקוהוליסטים, כבר אמרתי?
בתאבון!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה