יום ראשון, 13 בנובמבר 2011

ילדים זה...

  • למצוא בלון אדום לא מנופח בתוך המגף הימני
  • לחפש זוג נעליים במשך שבוע שלם ולמצוא אותו בתוך ארון המשחקים, לצד בובת ברבי, קפיץ עקום וטוש כחול
  • לקנות כל שבוע קופסא חדשה של פלסטרים עם הדמות "הלו קיטי"
  • כשגליל נייר הטואלט עולה למדף העליון ביותר שניתן להגיע אליו בישיבה, אחרת תסבלו מסתימה חוזרת כי הקטנה שוב רוקנה את הגליל לתוך האסלה וניסתה להוריד את המים
  • כשאתה לא שם לב שאתה שר עם הרדיו "אני שעון קטן, עם מחוגים-גים-גים לי שניים שזזים בזמן", ואתה לבד באוטו, בדרך לעבודה
  • לחשוש מרעידת אדמה קלה עד בינונית. לא בגלל הרעידה עצמה, אלא מהצעצועים שעלולים להתחיל לשיר ולצפצץ באמצע הלילה ולהפריח את נשמתך
וזה רק מהשבוע האחרון.  יש לכם תוספות? אשמח לשמוע!


ואם בילדים עסקינן -
עוגיות שיבולת שועל שאפשר לשים בתיק האוכל

(כמות של כ- 32 עוגיות)



מה לקנות?
3 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס אגוזים קצוצים / שוקולד קצוץ
1/2 כוס חמוציות מיובשות / צימוקים 
1/2 כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס קמח חיטה מלאה
1 כפית מלח
1 ביצה גדולה
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס מים
1.5 כוס סוכר חום
150 גרם חמאה מומסת

מה בדיוק עושים עם זה?
 לטרוף חמאה וסוכר, סוכר וניל, הביצה ומים.
לנפות פנימה את הקמח והמלח (זוכרים? לא חובה מנפה מקצועי, אפשר גם עם מסננת ביתית רגילה). להוסיף את שיבולת השועל, האגוזים והחמוציות (או הדברים האחרים שבחרתם, לפי טעמכם האישי וטעמם של הילדים כמובן).
להניח כפית  מהתערובת על נייר אפיה (אפשר גם להשתמש בכף של כדורי גלידה, נוח יותר לאסוף את התערובת ולהוריד לנייר) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס (350 פרנהייט) למשך 15 דקות, עד להזהבה קלה של הקצוות. שימו לב לא יותר מזה כי אחרת העוגיות מתקשות. כאן אני משאירה אותן רכות ושיבולת השועל לא קראנצ'ית יותר מדי.

מלא בטעם, בעיקר אם מוסיפים חמוציות מיובשות. אפשר אפילו לרמות ולאכול אותן לארוחת הבוקר. מה יש, הרי מדובר בשיבולת שועל - ארוחת בוקר בריאה!

3 תגובות:

  1. להתעורר בבוקר מגב תפוס כי לא נשאר לך מקום במיטת הקינג סייז שלך בגלל אורחים שהחליטו לבקר בלילה.

    ויש עוד המון דוגמאות.....

    השבמחק
  2. למצוא צעצועים בתיק שלך, ריר ורוק על כל דבר, בכלל לא מפריע יותר.. הכנתי את העוגיות שלך, יצאו ממש טעימות! השתמשתי בחלב סויה ובבננה במקום ביצה. לאחרונה גיליתי את שמן זרעי ענבים, במקום חמאה, ממש טעים ובריא. יצא ממש ממש מעולה! ממליצה להשתמש גם במעט אגוז מוסקט. יאמ!

    השבמחק
  3. אני משתמשת בשמן שוםשום לבישול אבל לא יצא לי להשתמש בשמן זרעי ענבים לאפיה - רעיון מצוין, אנסה בקרוב :)

    השבמחק