יום שני, 5 בנובמבר 2012

לחתוך, לרוקן ולקשט

הפעם החלטנו ללכת על זה ולנסות ליצור Jack o' Lantern, או דלעת אומנותית. מדובר במנהג ששייך לחג ליל כל הקדושים (Halloween) ויוצר דמויות חביבות, יפות ואחרי כמה ימים - מאד מסריחות.

בגן של הקטנה הזמינו אותנו לסדנה מיוחדת אבל רק המחשבה על התעסקות עם הפיכסה שבתוך הדלעת + התעסקות עם קטנה + התעסקות עם אחיה הגדול = הימנעות מוחלטת.



 נזכרתי שיש לי חברה שאוהבת את כל ענייני היצירה עם הילדים והיא בטח תשמח לשתף איתי פעולה.

 אז הגענו ביום שבת בבוקר, שלוש משפחות ועוד משפחה שהצטרפה אלינו במהלך הפעילות בפארק. הבאנו כלים מתאימים, דלעות בכל מיני גדלים, צבעים, מדבקות ומכחולים.

 את כל הבלגאן השארנו על מפה חד פעמית שהושלכה לפח בסיום החגיגה. תוצאה אחת אפשר לראות בתמונה כאן -

 


  זהו התוצר של הקטנה - דלעת קיטי עם עיניים. לא יודעת מה אתכם, אבל אותי זה מפחיד!








וזהו התוצר הסופי של הדלעת המשפחתית. די מוצלח, לפעם הראשונה, לא?







כמובן שלא ניתן להגיע לפיקניק כזה ללא ציוד הולם. את המתכון הזה קיבלתי מדלית, שקיבלה מדונה, שקיבלה ממישהי אחרת. המתכון קל להכנה ואינו מצריך חומרים יוצאי דופן בעונה הזו, אבל אם אתם קוראים אותו בישראל אז לצערי תצטרכו לעבוד קצת יותר כי קשה למצוא פחית שימורים של מחית דלעת. לכן בפעם הבאה שאתם אצל הירקן, קנו ממנו חצי דלעת, חממו אותה בתנור עד שתתרכך ואז תוכלו לגרד את הדלעת ולמעוך אותה עד לקבלת מחית. 

נהדר לתינוקות, מצוין למאפים!

מאפינז דלעת ונתיחי שוקולד



לכמות של כ- 24 מאפינז (או 12 מאפינז ו- 24 מיני מאפינז)
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית מלח
4 ביצים
2 כוסות סוכר
פחית של מחית דלעת (12 oz) או 340 גרם דלעת שחוממה בתנור, התרככה ונמעכה למחית
1 כוס שמן
2 כוסות נתיחי שוקולד מריר

לחמם את התנור ל- 350 פרנהייט / 180 צלזיוס.
לערבב את הקמח עם אבקת האפיה, הסודה לשתיה, הקינמון והמלח, להניח בקערה בצד.
להקציף את הביצים והסוכר בעזרת מתקן הבלון במערבל.
להוסיף את הדלעת והשמן ולערבב היטב, הפעם עם מתקן הגיטרה.
להוסיף את תערובת הקמח בשלושה חלקים, לשים לב שכל התערובת מאוחדת היטב.
להוסיף את נתיחי השוקולד לערבב היטב.

להעזר בכף גלידה כדי להניח את הבלילה במנז'טים המונחים בתבנית המאפינז ולהכניס לתנור ל- 20 - 25 דקות. הזהרו לא לייבש את המאפינז יותר מדי, אנחנו רוצים שהם יהיו רכים במרכז.
הוציאו את המאפינז ותנו להם להצטנן.

ועוד דבר קטן - 
ידעתם שכשמוסיפים מים לעמילן תירס (corn starch), מקבלים את זה - 



בשביל זה צריך חברה כימאית, מסתבר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה