יום שבת, 7 בינואר 2012

עונג שבת

שישי בערב -
לפני היציאה לחופשת חג המולד, העניק ועד ההורים בבית הספר בו אני מלמדת, זוג כרטיסים לקולנוע בתור הערכה ואמירת תודה.
המפרנס ואני רצינו לראות את הסרט Tinker Tailor Soldier Spy והקולנוע אליו קיבלנו כרטיסים נראה מעניין. כבר ציינתי בפוסט הזה את נפלאות הקולנוע האמריקאי, הפעם מסתבר שגילינו את קולנוע "לב" המקומי.
כשראיתי את הסרטים המציגים שם - סרטים על פינה באוש, על המלך אדוארד וגב' סימפסון וכן הלאה, הבנתי שזהו מעין מועדון הסרט הטוב, מקום בו לא תראו את "משימה בלתי אפשרית" אלא אם טום קרוז יפצח בריקוד בלט או דקלום שירה מודרנית. כלומר - קולנוע "לב".

הסרט היה חביב, גארי אולדמן עושה עבודה נפלאה ויש קטע אחד בו הוא מוציא סוכרית מנטה ומכניסה לפה בדיוק כמו ב"ליאון", שניה לפני שהוא אומר את אחד המשפטים האלמותיים בקולנוע - I love these calm little moments before the storm - it reminds me of Beethoven".
מי שלא יודע על מה אני מדברת חייב לעצמו לראות את הסרט (באנגלית שמו The Professional) או לפחות את הקטע הזה.

בכניסה לאולמות הקולנוע נמצא כמובן הקיוסק, בו מצאתי אפשרויות חדשות של קולינריה קולנועית - 

טעמים שונים של תיבול לפופקורן, במיכלים קטנטנים שמספיקים בדיוק לבליסה קולנית במהלך סרט אחד


סוגי תה שונים לאניני הטעם (הקולינרי והקולנועי - הרי אמרנו שזהו קולנוע "לב"!)


הכניסה המרשימה. פוסטרים של צ'רלי צ'פלין, סינמה פרדיסו ודומים


הקולנוע - CineArt Santana Row

שבת בבוקר - 
אנחנו אוהבים לפתוח את הסופ"ש עם פנקייק. אנחנו יושבים עם הילדים סביב השולחן, עליו מונחות אפשרויות מתוקות שונות. כל ילד בוחר מה שהוא רוצה וההורים מרוצים שהילדים מקבלים מנת סוכר שתשמח את הילדים לפחות לשעה הקרובה.
בשבוע האחרון גלתה לי חברתי היקרה על ארוחת הערב האהובה על ילדיה. כמובן שהזדרזתי לנסות את המתכון הכה-פשוט-איך-לא-עליתי-עליו-קודם, וההצלחה היתה רבה. 

Crepe - O
(או - הקרפים של אסנת)



מה לקנות?
1 כוס קמח
1 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
ביצה
1 כפית תמצית וניל (אם רוצים מתיקות לקרפ, לא חייבים)
1/2 כוס צימוקים (לא חובה)

ועכשיו מה?
אין פה טריקים מיוחדים - פשוט לערבב!

באמצעות מצקת יוצקים על מחבת משומנת ועושים עליה סיבובים, ממש כמו שמורחים רוטב על בצק  בפיצריות. כך מרחיבים את הרדיוס של הקרפ. אני בחרתי הפעם להכין אותם בגודל של פנקייק, זה מה שרואים בתמונה.
להגשה, הניחו על השולחן סירופ מייפל, ממרח שוקולד, (הילדים שלי מעדיפים את שוקולד השחר על נוטלה למרות שאבא שלהם מתחלחל מהרעיון), קונפיטורת אפרסקים או תותים. 
אם הולכים על הקרפ הרחב, תנו לדמיון לעוף במרחבים - גבינה לבנה, גבינה צהובה, בננה תותים וקצפת או כל מה שהמוכרים בעמדות הקרפים בקניונים מגישים.

בבית החדש ששכרנו, שודרגתי לכיריים ותנור שתמיד רציתי וגם צ'ופר - משטח חימום (griddle), 
מושלם לפנקייק או קרפ של שבת בבוקר!

אז איזה קרפ הייתם ממציאים?


2 תגובות:

  1. הכיריים עוצרות נשימה! תתחדשי.
    חחח גם לי הקולנוע הזה הזכיר קצת את לב, למרות שלא הייתי שם כמה שנים. אני חושבת שמאז שיצא הקונספט של סרטים לצפייה ישירה לא הייתי בקולנוע.
    איך עובד התיבול של הפופקורן? מפזרים מעל או שזה רוטב?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי דינה!
      התיבול מגיע בצורת פתיתים של תבלינים שונים או פירורים של גבינה (כיאה לאמריקנים בעלי תזונה מאוזנת) מתובלים. מאד נוח, המכילים הם כמו מלחיות קטנות ואת יכולה לבחור לשים הרבה או מעט.
      מאז כבר השתכללתי - יש לי בבית סיר מיוחד לפופקורן, כזה שמגיע עם ידית שמסובבים כל הזמן עד שהפופקורן מוכן. יוצא ממש כמו בקולנוע ובהחלט בריא יותר :))

      מחק