יום שני, 10 באוקטובר 2011

בחורים חסונים ומצויידים היטב

בשבוע שעבר היה לנו מעניין. בעצם לילדים היה מעניין, לי פחות.

בשכונה הסמוכה הסתובב אדם שירה בשמונה אנשים במקום עבודתו והרג שלושה נוספים. הוא ברח מאותו מקום והתחבא בין הבתים של השכונה.
בית הספר של הבכור נכנס לפעולה ונקט באמצעי זהירות - כל בתי הספר של קופרטינו ננעלו (lock-down), התלמידים לא יצאו מהכיתות כל היום ולא היו שיעורי התעמלות או ספריה ע"מ שהתלמידים לא יצאו החוצה.

מהגן של הקטנה קיבלתי שלושה טלפונים בהולים - 
1. "השריף הודיע לתת להורים להחליט אם להשאיר את הילדים או לקחת!" (תשאירי, תשאירי.)
2. "השריף הודיע לבוא לקחת את הילדים, מפנים את הגן!" (אני באה, רגע. תני לי קודם לשתות קפה, להתארגן, להתלבש, אני כבר אגיע לקראת אחה"צ)
3. "השריף הודיע לנעול את הגן, מי שנשאר - נשאר!" (שיט, למה הגעתי מהר? עכשיו הקטנה ממש לא רוצה להשאר ואני אכלתי אותה)


כשחזרנו הביתה, הקטנה העבירה את הזמן בחקר השלולית, השפעתה על הבגדים והסביבה הקרובה (הכוונה, אם לא הבנתם - אני)

על מנת לקבל את הבכור לזרועותי העייפות הייתי צריכה להגיע לכיתה ולחתום את שמי, אחרת לא היו משחררים אותו כי ה lock-down היה עדיין בתוקף. לילדים בכיתה ספרו ש"לא יוצאים היום החוצה כי יורד גשם ורוצים שנהיה safe". אוקיי.
המסוקים המשיכו לרחף מעלינו במהלך אחה"צ והערב. את היורה עצמו תפסו רק למחרת בבוקר.

תסבירו לי בהזדמנות איך לקח לחבר'ה כאלה 24 שעות לתפוס את היורה, כשהוא התחבא כל הזמן הזה בבית שהבעלים לא היו בבית. 
מה קרה - דפקו בדלת, לא היתה תשובה אז הם הלכו??


ועכשיו למתכון!
הבטחתי לשתף אתכם בקינוחים שהכנתי לארוחת החג של ראה"ש, הרי לפניכם הראשון. הוא לא ייחודי לראש השנה והכנתי אותו מספר פעמים לשמחת חברים במהלך השנה. זהו ממתק קטן, bite size ומאד ממכר...

כוסיות בצק עוגיות במילוי גנאש שוקולד

הפעם זהו מתכון שלי, לכן אין קישור או קרדיט. תהנו!
 הכמות - 24 כוסיות, להכנה בתבנית של מיני-מאפינס או בראוניז קטנים

מה לקנות?

לבצק העוגיות:
הכי קל - חבילת בצק עוגיות של פילסברי, היא כבר מחולקת ל- 24 ריבועים. תמצאו אותה במקרר, ליד המיכלים להכנת סינמון רולז של פילסברי.

למילוי השוקולד:
 100 מ"ל שמנת מתוקה
  100
שוקולד מריר
חצי מנת אספרסו או 1/2 כפית נס קפה
1.5 כפות ליקר אייריש קרים
 120גר' ביסקוויטים טחונים גס

מה עושים עם כל זה?

בסיר קטן מביאים לרתיחה קלה את השמנת והאספרסו (עד שרואים את הקצוות מבעבעות קלות). מוזגים את התערובת על השוקולד המריר ומחכים דקה עד שהם ירגישו בנוח אחד עם השני ורק אז מערבבים היטב עד שמתקבל גנאש שוקולד אחיד
מוסיפים את הליקר והביסקוויטים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
 מצננים את המילוי לפחות רבע שעה במקרר, כדי לתת לו לנוח ולהתמצק, כך נוכל לעבוד עם התערובת בקלות.

 לוקחים תבנית של מיני - מאפינס או בראוניז קטנים, שמים מוזיקה נחמדה ברקע ומתחילים להניח את הבצק בכל תבנית. אל תשתמשו בכל ריבוע של הבצק המוכן אלא רק בכמות של כ- 3/4 ריבוע, אחרת הכוסית תצא עבה מדי.
שימו את התבנית בתנור שחומם ל- 190 מעלות צלזיוס (375 פרנהייט), לאפיה של לא יותר מ- 8 או 9 דקות. העיקר שהקצוות יהיו טיפה זהובים / חומים אבל לא יותר.
עכשיו, כשתוציאו את התבנית, שימו לב לעבוד במהירות. קחו את הצד ההפוך של כף עץ (הצד שמחזיקים, לא הצד הקעור), ותתחילו "לדחוף" את הבצק שבמהלך האפיה תפח. דחפו אותו למטה, ליצירת כוסיות כמו בתמונה הבאה -

 
כך זה צריך להיראות, כשזה יוצא מהתנור ואחרי העבודה עם כף העץ.

החזירו לתנור לשתי דקות נוספות, לא יותר! הוציאו מהתנור ותנו לכוסיות להצטנן היטב - כחצי שעה תספיק. הוציאו את תערובת השוקולד מהמקרר, ובעזרת כף תניחו מהתערובת בכל כוסית. שימו לב לא לעבור את קו הכוסית ע"מ ליצור קו אסתטי.
 לציפוי - המסתי מעט שוקולד לבן עם שתי טיפות שמן (ע"מ לגרום לשוקולד להיות יותר נוזלי), טבלתי מזלג ו"נפנפתי" מעל הכוסיות.

והרי התוצאה הסופית!

אז מה היה לנו? היה ראש השנה. היה יום כיפור. אז עכשיו נאמר - תהנו מהמתכון בסוכה ונתראה בחג הבא!

2 תגובות:

  1. יאמי מדליק- מתי באים אליכם לסוכה???

    השבמחק
  2. אפשר לבוא לכוס קפה עם עוגייה אחת?
    לא פייר!! מה עושים כשאין לקנות את הבצק המוכן ןאפילו כבר מחולק למנות?
    למי יש כח לעמוד בחום הנורא בת"א (40 מע' היום )
    ולהכין בצק פריך???
    בכל אופן-נראה משגע !!!!

    השבמחק