יום שבת, 31 במרץ 2012

שמחה רבה שמחה רבה!

אם חשבנו שאחרי המעבר לארה"ב לא יהיה יותר דיון בנוסח "אצל מי אנחנו השנה", טעינו בגדול.
בגלל שלאף אחד אין הורים ואחים-אחיות שגרים איתם, החברים הם המשפחה השניה. לפיכך לקראת ראש השנה ופסח, בדיוק כמו בישראל, מתחילים הלחשושים.
זה מתחיל בשאלה - "עם מי אנחנו רוצים לעשות את החג?"
ממשיך ב- "עם מי הם (החברים שנבחרו כתשובה לשאלה הקודמת) עשו בשנה שעברה?"
והלאה:
-  "אנחנו רוצים לשאול אותם מה קורה השנה?" 
- "אז מי שואל, את או אני?" 
- "כדאי לשאול אותם השבוע, כי אנחנו כבר חודשיים לפני החג"
- "ומה עם היא והוא (החברים איתם עשינו את החג הקודם)?"
- "היא והוא מסתדרים עם זו וזה (החברים הנבחרים השנה)?"
- "להציע לזו לעשות את החג עם ההיא?"

ואחרי שכל השאלות האלו נענו ואנחנו כבר יודעים עם מי עושים את החג, מתחיל הסבב השני:
- "מה אני עושה אם ההיא (חברה שלא עלתה בגורל החג) שואלת אותי מה עושים השנה?"
- "אולי לומר לה שאנחנו בכלל לא כאן אלא מטיילים?"
- "להעלות את הנושא כדי להפטר מהנושא או לחכות שהיא תשאל?"

בקיצור, יש נושאים שהיהודים מביאים איתם לכל פינה בעולם!

_________________________


המתכון הזה מתוך החוברת "על השולחן" והוא היה השוס הגדול של ליל הסדר שנת 2010. ההכנה אולי קצת מטריחה אבל התוצאה שווה כל רגע!

כדורי מרציפן ושוקולד / על השולחן


 מה לקנות?
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם חמאה
500 גרם (1 ועוד 2/3 כוסות) מרציפן
2 כפיות שמן


 ועכשיו מה? 
 - להמיס את השמנת עם 250 גרם שוקולד מעל אמבט מים חמים (בן-מארי).

- להסיר מהאש, להוסיף חמאה ולערבב עד להמסה מלאה. לצקת לקערה נפרדת ולצנן עד שהגנאש מתגבש ונעשה נוח לעבודה (אחרי שהגנאש מצטנן מעט, ניתן להכניס למקפיא כדי לזרז עניינים)

- מגלגלים את הגנאש ל – 25 כדורים (אם הכדורים נמסים בידיים, ניתן לפזר על הידיים קקאו) ומקפיאים כחצי שעה, עד שיתקשו. אם במהלך העבודה הכדורים נמסים קצת, החזירו למקפיא לכמה דקות

-  מחלקים את המרציפן ל – 25 כדורים ומשטחים אותם לדסקיות. עוטפים את כדורי השוקולד במרציפן, מגלגלים עד שמקבלים צורת כדור יפה ומחזירים למקפיא לעוד חצי שעה לפחות עד שהכדורים מוצקים

- ממיסים את יתרת השוקולד במיקרוגל, מוסיפים את השמן ומערבבים. טובלים את הכדורים בשוקולד (בזהירות, באמצעות קיסם) ומניחים על תבנית. שומרים במקפיא עד להגשה.

טעים מאד אחרי הפשרה ונהדר גם ישר מהמקפיא.

מתאים לכל ימות השנה אבל הוא צ'ופר נחמד לפסח אם לא מתחשק לכם להכין עוגה מקמח מצה :)) 


תגובה 1:

  1. שירלי שלום. נעים מאוד. האם ניתן ליצור עמך קשר בבקשה במייל, אודה לך אם תוכלי לכתוב לי
    idit_sg@yahoo.com . תודה מראש. עידית.

    השבמחק